TV3 es fa ressò del projecte "Odi en Xarxa"

Descarregar Pdf
Entrevista TV3
En Guillem Suau és entrevistat al seu despatx de la UdL

Divendres 25 de novembre, el dia internacional per l'erradicació de la violència vers les dones, TV3 va emetre un reportatge durant el Telenotícies Comarques, dedicat a revisar el panorama actual a Catalunya pel que fa a la lluita contra la violència de gènere. 

Entre altres notícies, s'ha destacat l'impacte que té la violència de gènere a les xarxes socials i ha estat en aquest context que s'ha parlat del projecte "L'Odi a les Xarxes Socials".

Després que es mostressin exemples de discurs d'odi que han rebut Sandra Castro, regidora d'educació, cooperació, drets i feminismes a la Paeria de Lleida, i Carla Galeote, creadora de continguts, l'advocada penalista Laia Serra, especialitzada en ciberassetjament, explicava com aquest tipus de missatges poden afectar greument la salut emocional de les dones que els reben, podent, fins i tot, impactar en les seves carreres professionals.

Tot seguit, es feia referència al nostre projecte, tot mostrant exemples del tipus de missatges que analitzem. Durant el reportatge es resumien els objectius del projecte i es mostraven imatges de l'entrevista que es va fer al nostre IP, Guillem Suau, que detallava com el discurs d'odi es pot amagar, fins i tot, darrere un mem o una "broma". Finalment, es donava a conèixer el propòsit del projecte, que és ajudar a crear protocols par combatre el discurs d'odi contra les dones a les xarxes socials.

Podeu veure el reportatge fent clic aquí.